Проситиме про допомогу: Путін відвідає Північну Корею та В'єтнам, - ЗМІ

Правитель Росії Володимир Путін відвідає Північну Корею та В'єтнам у рідкісних поїздках до давніх партнерів, оскільки він стикається з новими викликами у своїй війні проти України. Про це йдеться у матеріалі Bloomberg, передають Патріоти України.

Згідно з заявами Кремля, опублікованими в понеділок, Путін відвідає Північну Корею 18-19 червня, а 19-20 червня вирушить до В'єтнаму. "Поїздка до Північної Кореї стане першою для Путіна з 2000 року. Вона відбудеться, оскільки режим Кім Чен Ина підозрюють у надсиланні ракет і мільйонів боєприпасів, щоб допомогти Путіну в його жорстокому нападі на Україну. Оскільки Київ зараз отримує свіжу зброю на мільярди доларів від своїх союзників США та Європи, вікно для російського прориву звужується", - пише видання.

ЗМІ нагадує, що Північна Корея володіє одними з найбільших запасів артилерії та зброї, сумісних із системами радянської доби, розміщеними на передовій в Україні. При цьому супутникові зображення показують, що поставки зброї набрали обертів після того, як Кім Чен Ин відвідав у вересні російські збройні заводи. Водночас Москва і Пхеньян заперечують поставки зброї, незважаючи на численні докази того, що вони відбуваються.

"Я вважаю, що Кім і Путін продовжать з того місця, на якому вони зупинилися, коли Кім Чен Ин був у Росії у вересні 2023 року, і прагнуть продовжити вдосконалення двосторонніх відносин у багатьох, якщо не у всіх, сферах", – каже Рейчел Міньон Лі, старший науковий співробітник 38 Північної програми в Центрі Стімсона.

На думку експерта, це може означати, що лідери оновлять угоду, ухвалену в 2000 році, щоб включити більш жорсткі формулювання щодо військової співпраці та співпраці в галузі безпеки. "Поки триватиме війна в Україні, відносини Північної Кореї та Росії залишатимуться міцними. Як виглядатимуть стосунки після закінчення війни в Україні, це важче передбачити", — зазначає експерт.

При цьому видання зазначає, що ставки на візит Путіна до В’єтнаму, швидше за все, будуть меншими, хоча країни мають зв'язки, що сягають десятиліть в минуле з Радянського Союзу. "Відносини між В’єтнамом і Росією залишаються теплими, причому Москва також є ключовою зацікавленою стороною в енергетичному секторі В’єтнаму. В’єтсовпетро, спільне підприємство В’єтнаму та Росії, управляє одним із найбільших нафтових родовищ країни в Баххо, яке експлуатується вже близько чотирьох десятиліть", - додає автор статті.

Окупанти тиснуть на Покровському напрямку: Генштаб розповів, де саме концентрує зусилля ворог

середа, 26 червень 2024, 16:37

З початку доби російські окупанти найбільшу активність проявляють на Покровському і Лиманському напрямках. Загальна кількість бойових зіткнень на лінії фронту збільшилась до 50, передають Патріоти України. з посиланням на зведення Генштабу на 13:00. "...

"Поки замість тюрми п*дори будуть отримувати підвищення...": Морпіхи відверто розповіли про бойового генерала Содоля

середа, 26 червень 2024, 15:59

Бійці морської піхоти, які брали участь у боях на Кринках, розкритикували колишнього керівника морпіхів та екскомандувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля. Про це український військовий, який захотів залишитися анонімним, розповів LIGA.net, передають Пат...