Протасевич був на Донбасі з "Азовом": Білецький розповів, що робив журналіст у Широкиному

Лідер партії «Національний корпус» Андрій Білецький заявив, що затриманий у Мінську білоруський журналіст Роман Протасевич брав участь в Антитерористичній операції на Донбасі разом з батальйоном «Азов».

За його словами, Протасевич не служив у батальйоні, але все одно брав активну участь у подіях:

«Роман дійсно разом з «Азовом» та іншими військовими частинами боровся проти окупації України. Він був з нами у Широкиному, де отримав поранення. Але його зброєю як журналіста був не автомат, а слово».

Раніше в мережі з'явилася інформація, що Протасевич у 2014 році вступив до полку «Азов», де «пройшов спецпідготовку зі стрільби з вогнепальної зброї, рукопашного бою, диверсійно-підривної роботи та штурмових дій».

Зокрема, прозвучало, що взимку 2015 року журналіст дослужився до заступника командира зв'язку другої ударно-штурмової роти. До заяви Білецького розслідувач Bellingcat Олексій Кузьменко викривав цю інформацію та заявляв: «В Україні заявляють, що Протасевич був з «Азовом» як журналіст. Поки ніяких тверджень та доказів того, що він воював з «Азовом», немає».

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...