Протестувальники домоглися свого? Іран перегляне десятилітній закон про хіджаб

Влада Ірану має намір внести зміни до чинного законодавства країни про обов’язкове носіння жінками хіджабу. Про це повідомив генеральний прокурор Ірану Мохаммад Джафара Монтазері, якого цитує The Guardian, передають Патріоти України.

"І парламент, і органи судової влади працюють над питанням змін до відповідного закону", - заявив Монтазері.

Як уточнюють іранські інформаційні агентства, він не уточнив, що може бути змінено в законі. За словами генпрокурора, робоча група вже провела кілька зустрічей, а рішення щодо закону може бути ухвалене "за тиждень або два".

Протести в Ірані спалахнули 16 вересня через смерть дівчини, затриманої "поліцією моралі" за нібито неправильне носіння хіджабу.

17 жовтня ЄС запровадив санкції проти 11 іранців і чотирьох організацій, у тому числі поліції моралі країни та її командування кіберзахисту, а також міністра через придушення протестів урядом.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...