Протести в Казахстані: Силовики стріляють по беззбройних, в Алмати чутні вибухи

В Алмати триває антитерористична операція для зачистки вулиць від протестувальників. За словами очевидців, силовики відкрили вогонь по беззбройних людей на площі Республіки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Азаттик" і "Sputnik Казахстан".

За даними "Радіо Азаттик" силовики підійшли на бронетехніці до площі Республіки і відкрили вогонь з автоматів. Цю інформацію підтвердили двоє активістів, які перебували там у той час.

Зазначається, що на площі Республіки перебували беззбройні активісти, які раніше брали участь у різних акціях протесту. За словами очевидців, в результаті стрілянини загинула як мінімум одна людина, на вигляд 18-20 років.

Також в районі площі Республіки чутні вибухи. Очевидці повідомляють про патрульні машини, бронетехніку та вантажівки з солдатами, які помітили поблизу площі.

Як повідомляє "Sputnik Казахстан", зараз відомо про 13 загиблих поліцейських і 353 постраждалих. Затримано як мінімум 2000 учасників протестів. В Алмати немає інтернету, а мобільний зв'язок працює нестабільно. Зачистка йде по всьому місту.

Водночас портал "ORDA" поширив заяву Міністерства внутрішніх справ Казахстану, в якій йдеться про те, що ситуація в країні стабілізується, а найскладніша ситуація залишається в Алмати. "Ведуться затримання порушників правопорядку, встановлення та затримання злочинців. У разі збройного опору вимогам скласти зброю - їх знищують", - заявили в МВС.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...