Протягом доби ворог зазнав колосальних втрат у живій силі та техніці на Таврійському напрямку, - генерал Тарнавський

Російські військові продовжують зазнавати колосальних втрат у війні проти України. На Таврійському напрямку окупанти залишилися без понад тисячі своїх бійців, розповів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський в Telegram.

Також за добу українськими бійцями було знищено і пошкоджено понад 200 одиниць ворожої техніки.

Мовиться про 31 танк, 74 бойові броньовані машини, шість артилерійських систем, три реактивні системи залпового вогню, 18 БпЛА та 10 одиниць автомобільної техніки. Крім того, пошкоджень зазнали 63 одиниці техніки ворога, зокрема, 20 танків.

Також росіяни не дорахувались одного склада з боєприпасами.

"Загальні втрати окупантів на Таврійському напрямку у живій силі - 1051 особа. Бойові дії тривають," - наголосив Тарнавський.

У свою чергу Wall Street Journal вказує, що втрати артилерії окупантів на Запорізькому напрямку перевищили українські майже в п'ять разів.

Близько 70% бойових втрат ЗСУ є результатом артилерійських ударів противника, а тому виведення російської зброї з ладу буквально допомагає рятувати життя солдатів.

Україна також має перевагу в точності над артилерією ЗС РФ. Цьому сприяє західне обладнання та "винахідливість" українських військових. Це допомогло домогтися майже паритету в галузі, де РФ раніше мала перевагу.

Важливість має не тільки здатність вражати цілі, а й те, скільки боєприпасів на це буде потрібно.



Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...