Процедура міжнародного трибуналу: СБУ роз'яснила, навіщо вдалася до виклику Шойгу на допит

Служба безпеки України планує викликати на допит не тільки міністра оборони РФ Сергія Шойгу, а й інших посадових осіб російської армії. Про це в коментарі "Суспільному" сказав прессекретар СБУ Артем Дехтяренко, зазначають Патріоти України.

Причини виклику Шойгу на допит він пояснив так: "Ця процесуальна норма потрібна для того, щоб притягнути до відповідальності всіх осіб, відповідальних за бойові дії на сході нашої країни. Ми готуємо зараз публікацію з цього приводу, і там Шойгу буде серед інших військових посадових осіб РФ".

Як раніше повідомляв Цензор.НЕТ, Шойгу викликаний на допит до слідчого управління СБУ в Маріуполі на 20 липня. Йому планують вручити письмову підозру в пособництві і створенні незаконних збройних формувань.

Крім цього, СБУ викликала для вручення підозри російського бізнесмена, засновника телеканалу "Царгород" і інвестфонду Marshall Capital Partners Костянтина Малофєєва. Його підозрюють у фінансуванні незаконних збройних формувань.


Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...