Процес буде тривалим: Україна готується до декількох контрнаступів, - Defense Express

Україна планує та готується до декількох контрнаступів, щоб звільнити всі окуповані території, а західні союзники активно підсилюють спроможності ЗСУ не тільки на землі, а й у повітрі. Про це пише видання Defense Express, передають Патріоти України.

Міноборони Німеччини офіційно підтвердило намір виділити найбільший з початку повномасштабного вторгнення РФ пакет військової допомоги для України.

Аналітики видання зазначають, що варто звернути увагу з якою саме логікою уряд Німеччини міг формувати цей пакет військової допомоги. Оскільки воєнно-політичне керівництво України наполегливо говорить про те, що для захисту нашого неба від повітряних атак росіян потрібно більше сучасних засобів ППО, і в цей запит цілком влучає рішення виділити ще 15 "зенітних танків" Gepard та чотири батареї IRIS-T SLM на 12 пускових установок із боєзапасом зенітних ракет.

Але при цьому військово-політичне керівництво України також заявляло, що для остаточного звільнення наших земель від російських окупантів, можливо, знадобиться провести не одну, а декілька контрнаступальних кампаній і для цього потрібна відповідна військова номенклатура.

У виданні наголосили, що такий меседж почули в Берліні, тому бронетехніка та додаткова техніка також покладені на матеріально-технічне забезпечення, яке посилить військовий механізований підрозділ Збройних сил, призначений для наступальних операцій.

“Буде масований удар”: Жданов попередив про ракетну атаку ворога по Україні

субота, 4 травень 2024, 10:56

Російська армія може завдати масованого ракетного або комбінованого удару по Україні з початком її наступальних дій на сході та північному-сході. Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України. “Я н...

Таких є 5: Військовий експерт назвав головні проблеми, з якими зіткнулась українська армія на сході

субота, 4 травень 2024, 10:50

Російський прорив під Очеретиним має потенціал "перерости у великий прорив", вважає Маркус Рейснер, полковник австрійських збройних сил. У гіршому випадку Україні загрожує локальне обвалення фронту, пише n-tv, передають Патріоти України. «Ситуація на ...