Процес не зупинити: Чехія одержала гроші на 500 тис. снарядів для поставок в Україну до кінця року. Голова МЗС розповів про плани пролонгації ініціативи на 2025 рік

Прага намагатиметься і далі підтримувати високий темп постачання

Як повідомлялось, Україна в липні і серпні матиме ще 100 тисяч боєприпасів завдяки чеській ініціативі. А в наступні місяці темпи виростуть до 80-100 тисяч на місяць. Загалом Прага має достатньо коштів, щоб до кінця року передати Києву 500 тисяч снарядів. Про це заявив у понеділок міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, передають Патріоти України з посиланням на інформагентство Чеські новини.

"Нині ми шукаємо гроші на закупівлю нових боєприпасів, щоб ініціативу можна було продовжити у 2025 році", - заявив урядовець.

За словами міністра, тепер до ініціативи добровільно долучилися вже 18 країн, з них 15 - виконали свої зобов'язання і зробили свій внесок.

Як відомо, 25 червня прем'єр-міністр Петр Фіала повідомив, що Чехія поставила Україні першу партію артилерійських снарядів відповідно до чеської програми допомоги Києву.

Нагадаємо, що у квітні стало відомо, що Чехія знайшла для України понад мільйон снарядів викуп і відновлення котрих тривають. Йдеться переважно про боєприпаси калібру 155 мм.

"Найважливіше тут": Командувач США розповів, коли українські пілоти на F-16 отримають перевагу в повітрі

понеділок, 22 липень 2024, 16:48

Буде потрібен час, щоб мати можливість ефективно експлуатувати літак за наявності достатньої кількості персоналу та необхідної логістичної підтримки, передають Патріоти України. Як пише Aviation Week, неминуче прибуття F-16 в Україну не стане "срібною ...

"Про це згадував і президент України": ЗСУ можуть цього року заблокувати окупований Крим, - експерт

понеділок, 22 липень 2024, 16:30

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець заявив в ефірі телеканалу "Еспресо", що цей рік не пов'язаний з масштабними наступальними діями українських військ. Військове керівництво зазначало, що необхідно провести стра...