"Процес пішов, дорога буде важкою". Тепер Україна нав’язує росіянам, де, коли і що буде відбуватися,- експерт

Як трактувати контрнаступальні дії ЗСУ в Харківській області, в ефірі Радіо НВ розповів Іван Ступак, військовий експерт Українського інституту майбутнього, колишній співробітник СБУ, передають Патріоти України.

«Головне, що я можу сказати: Україна тепер нав’язує росіянам де, коли, що буде відбуватися. Де буде вибухати, де буде наступ. Важливо зауважити, що українці дійсно на даному етапі, переграли росіян з усім їх масштабом. І змогли успішно зробити наступ як на Херсонському напрямку (хоч про нього зараз усі ніби замовчали), так і на Харківському напрямку», — вважає Ступак.

Росіяни не вірили, що Збройні сили України підуть у наступ одразу на декількох напрямках, переконаний експерт: «Мабуть, вони до кінця не вірили, що Україна спробує і там наступати, і тут наступати. А якщо спробує, то чи буде вдалим такий наступ. Українці спробували і ми бачимо, принаймні, тут, наскільки він вдалий. Я сподіваюся, він буде далі так просуватися. Ми бачимо, який срач в російських пабліках. Без перебільшення: спочатку вони казали, що все під контролем — тільки треба тільки фронт підрівняти, він «трішечки впав у нас».

Ступак зауважив, що успіхи на фронті не означають стрімке наближення перемоги: «Процес пішов, так, він не буде швидким. Не треба очікувати буквально наступного тижня вже парад в Ізюмі або десь в інших містах. Кожна відстань, кожний кілометр дається дійсно великою ціною, дуже важко. Але процес пішов і дорога буде важкою, але вона вже є».

Він підкреслив, що усвідомлення реалістичних термінів закінчення бойових дій важливе не лише для українців, а й для країн-союзників: «Ми посилаємо нашим європейським, західним друзям, що нам потрібно, яка допомога потрібна на тривалий час — оскільки ми бачимо, що війна буде тривати», — підсумував експерт.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...