Процес запущено: Україна почала полювання на найманців ПВК "Вагнер" по всьому світу, удари в Судані - перший "дзвіночок"

Україна оголосила полювання на найманців приватної військової компанії "Вагнер" в Африці. Спецпризначенці готові їх переслідувати по всьому світу. Про це повідомило видання BILD, передають Патріоти України.

Оглядач BILD Дмитро Сойбель наголосив, що за останні декілька місяців відбулися неодноразові атаки на позиції найманців ПВК "Вагнер" в Судані. Він вважає, що за ударами можуть стояти українці.

"Атака українців у Судані — класична акція, яка б підійшла Кирилу Буданову, голові української військової розвідки, — сказав військовий експерт, засновник СІТ (російська неурядова група аналітиків, яка розслідує на основі відкритих даних події, що відбуваються під час збройних конфліктів) Руслан Левієв.

За його словами, керівник ГУР МОУ Буданов хоче дати зрозуміти, що його люди готові "переслідувати найманців "Вагнера" по всьому світу". Експерт зауважив, що все це має символічне значення, це не змінить нинішнього "тяжкого становища" українців у своїй державі, проте забезпечить "позитивні новини на батьківщині".

ПВК "Вагнер" у Судані

Дмитро Сойбель розповів, що спочатку найманців ПВК "Вагнер" діяли в Судані на прохання диктатора Омара аль-Башира. Проте після його повалення вони стали на бік збройних формувань RSF, що воюють проти армії. Загалом росіяни охороняють золоті копальні та забезпечують контрабанду дорогоцінного металу, який приносить дохід Росії.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...