Процес запущено! Українські військові вже освоюють норвезькі ЗРК NASAMS, - Politico

Українські військові вже освоюють американсько-норвезький зенітно-ракетний комплекс NASAMS. Про це повідомили джерела журналіста Пола Маклірі в Пентагоні, передають Патріоти України.

За його інформацією, бійці ЗСУ вже навчаються на засобах протиракетної оборони NASAMS, які мають поставити Штати. Анонсувати передавання ЗРК мають у межах наступного пакету військової допомоги для України.

Вказується, що процес підготовки нового пакета допомоги перебуває на фінальній стадії. Він враховуватиме підкріплення можливостей української системи ППО.

"Пакет містить у собі розширені засоби ППО середньої та великої дальності для українців разом з іншими найменуваннями, яких вони потребують", — заявив раніше прессекретар Пентагону Джейк Салліван.

Зазначимо, що ЗРК NASAMS призначений для збивання повітряних цілей. Залежно від типу ракет дальність комплексу може сягати 180 км.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...