"Процес заради процесу": Генерал Кривонос розповів, що не так зі створенням сил тероборони

З 1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон "Про основи національного спротиву", ідея якого полягає у залученні якнайбільшої кількості добровольців для стримування та відсічі агресії противника. Попри введення закону, на сьогодні немає чіткого розуміння, як має працювати цей механізм. Про те, як правильно будувати територіальну оборону та які її головні завдання, в ефірі Апостроф Live розповів генерал Збройних сил України Сергій Кривонос, передають Патріоти України.

За словами генерала, напередодні Нового року проводилася нарада, де секретареві РНБО Олексію Данилову обіцяли своєчасне розроблення положень для реалізації закону "Про територіальну оборону". Проте обіцянку не стримали. “Там не лише положення. Потрібно розробити понад 20 підзаконних документів на рівні постанов Кабінету міністрів та інших” , - наголосив він.

На думку Кривоноса, головною помилкою було ухвалення закону без урахування зауважень ДНЕУ (Головне науково-експертне управління ВР - ред.). Вже наступного дня президент поставив завдання з доопрацювання закону, оскільки той був дуже недосконалий. Також, двічі вносилися зміни, а завдання щодо доопрацювання цих документів були поставлені тим, хто буде виконавцями.

Скажіть, будь ласка, яка нормальна людина для себе розробить документ, де вона буде відповідальною. Вона зробить такий документ, щоби залишитися безвідповідальною, щоби потім її не могли покарати за невиконання. І це призвело до того, що 26 чи 27 документів досі не готові, які мусили бути хоча б на 1 січня. Хоча це повинно було бути раніше, щоби люди могли отримати на місцях, вивчити, опрацювати певні документи. А зараз процес заради процесу., - розмірковує генерал Збройних Сил України.

Також він зазначив, що створення закону передбачало максимальне залучення мотивованих добровольців до дій, спрямованих на забезпечення суверенітету та територіальної цілісності держави. По факту ж - "під гребінку" гребуть всіх.

Джерело: Апостроф

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...