Протухла московська консерва знов зіпсувала повітря: Президент Чехії порівняв штурм Капітолія з Майданом

Президент Чехії Мілош Земан порівняв заворушення в американському Капітолії 6 січня з Майданом й заявив, що негативно ставиться до революційних подій. Про це він сказав в інтерв'ю Blesk, опублікованому у неділю, 10 січня, передають Патріоти України.

«Загалом я не люблю насильницькі революції, тому, наприклад, мені теж не подобається Майдан і щось подібне, що, як ви знаєте, відбулося в Києві. І тепер в американців це прямо вдома», — прокоментував президент Чехії штурм Капітолія прихильниками Трампа.

Земан поклав відповідальність за вашингтонські події на президента США, який відмовився визнавати результати виборів. «Дональд Трамп не визнав поразки… але, що ще гірше, він кинув тисячі людей в бій перед Капітолієм і всередині. Це побічно спричинило смерть п’яти осіб, більшість з яких були його послідовниками. Це було боягузтво політика, що відходить», — зазначив чеський президент.

За словами Земана, в минулому було багато політиків, які спочатку вселяли надію, а потім розчаровували. «Але я дійсно не можу згадати — хоча такі випадки, безумовно, були в історії, їх точно не було в американській історії - жодного американського президента, який пішов би з такою ганьбою», — додав Земан.

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...