Проти "гнилого компромісу": Президент Чехії сподівається, що війна завершиться перемогою України

Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс та лідер Чехії Мілош Земан зустрілися 26 травня. Згодом на спільному брифінгу політики розповіли, що обговорювали, зокрема, й тему війни в Україні, передають Патріоти України.

Земан високо оцінив той факт, що Швейцарія, попри свій нейтральний статус, рішуче підтримала санкції ЄС проти Росії. Президент Чехії висловив сподівання, що війна закінчиться перемогою України, а не "гнилим компромісом".

Земан та Кассіс про війну Росії проти України

Мілош Земан та Ігнаціо Кассіс нагадали на брифінгу, що Швейцарія, попри свій нейтралітет, засудила агресію Росії проти України. "Обидві сторони (Чехія та Швейцарія – ред.) сподіваються, що війну буде закінчено не гнилим компромісом, а перемогою України", – запевнив лідер Чехії.

Кассіс, своєю чергою, додав, що Швейцарія долучилась до низки санкцій, впроваджених Євросоюзом проти країни-агресорки. За словами президента Швейцарської Конфедерації, його держава таким чином дає чіткий сигнал про те, що вона виступає за західні цінності й має чітку позицію стосовно питання війни в Україні.

Відносини між Чехією та Швейцарією

Окрім санкційних обмежень проти Росії та підтримки України, лідери держав також обговорили відносини між своїми країнами. Земан зазначив, що Чехія може надихатися Швейцарією у сфері інновацій, де конфедерація є однією з передових у світі. Крім того, лідер Чехії охарактеризував рівень двосторонніх відносин між країнами, як "відмінний". Земан додав, що це робить міждержавну дискусію ще більш дружньою.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...