Невже загримить за грати? Проти сканадального митрополита УПЦ МП Павла відкрили провадження

В Україні відкрили кримінальне провадження проти сканадального митрополита УПЦ МП Павла, якого у Мережі називають Паша "Мерседес". Про це повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин, передають Патріоти України.

Нардеп обурили слова митрополита Павла, сказані під час різдвяної проповіді. "Успенський собор віддали розкольнику і самосвяту. Розкольник це Філарет (почесний патріарх Філарет), самосвят – Епіфаній (глава ПЦУ митрополит Епіфаній. – Ред.). Мені кажуть пом'янути (за богослужінням, таким чином визнавши зверхність ПЦУ. – Ред.) Епіфанія. Кого – сущого біса? Розкольника? Вся "мерзенність" розпочалася з Філарета", – сказав тоді Павло.

Юрчишин вважає, що такими заявами скандальний намісник монятиря УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі сіє розбрат серед вірян, тому направив звернення до Офісу генпрокурора.

© Ярослав Юрчишин (Facebook)

В Офісі генпрокурора відповіли, що ці висловлювання "спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті між вірними УПЦ МП та ПЦУ, шляхом приниження ПЦУ порівняно з УПЦ МП і вживання щодо ПЦУ та її священнослужителів образливих найменувань".

©

Нагада

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...