Проти скреп: Литва купує Black Hawk

На закупівлю Литва виділяє близько 300 млн євро. Окрім бортів у цю суму входить навчання, запасні частини, інфраструктура та низка інших витрат.

Литва купує для власної армії шість американських багатоцільових гелікоптерів UH-60M Black Hawk. Про це повідомляє Міністерство національної оборони Литви, передають Патріоти України.

Вони купуються для заміни радянських гелікоптерів Мі-8, що перебувають на озброєнні литовської армії. Доставка гелікоптерів має бути завершена у 2024 році. Купівля здійснюється за програмою міжурядових військових продажів oreign Military Sales (FMS).

На закупівлю Литва виділяє близько 300 млн євро. Окрім бортів у цю суму входить навчання, запасні частини, інфраструктура та низка інших витрат. Універсальні гелікоптери можуть виконувати різноманітні завдання – від транспортування до пошуково-рятувальних операцій.

Раніше від радянських гелікоптерів відмовилась Латвія оголосивши про наміри придбати за 200 млн доларів американські Sikorsky (Lockheed Martin) UH-60M Black Hawk. UH-60 Black Hawk — американський багатоцільовий вертоліт, призначений для перевезення особового складу та різноманітних військових вантажів, а також для евакуації поранених та транспортування великогабаритних вантажів.

Розроблений у 70-х роках почав серійно виготовлятись з 1979 року. UH-60M Black Hawk— гелікоптер з новим двигуном T700-GE-701D та удосконаленою системою керування, що серійно виробляється з 2006 року.

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...