Протиборство триває: Україна оголосила консула РФ в Одесі персоною нон грата

Україна оголосила консула Російської Федерації в Одесі персоною нон грата. Такі дії вчинено у відповідь на висилку із Росії співробітника Посольства України в Москві. Про це повідомляє пресслужба МЗС України. Російський дипломат має залишити територію нашої країни до кінця 30 квітня 2021 року, передають Патріоти України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із оголошенням 26 квітня МЗС Російської Федерації співробітника Посольства України в Москві "persona non grata". Розглядаємо такий крок як продовження розгорнутої в РФ антиукраїнської кампанії та черговий прояв недружніх дій проти співробітників дипломатичних установ України", – йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили співробітник посольства України в Москві не здійснював жодних дій, що виходили б за межі його дипломатичних та консульських функцій.

"Рішення МЗС Росії грубо порушує Віденську конвенцію про дипломатичні зносини 1961 року, Віденську конвенцію про консульські зносини 1963 року та сталу дипломатичну практику", – підкреслено у інформації. У міністерстві відзначили, що залишають за собою право на подальші дії у відповідь, в разі продовження російською стороною провокацій проти співробітників дипломатичних установ України в Росії.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...