Протидія російській агресії: У Чорне море зайшов новітній ракетний фрегат французького флоту

Фрегат "Овернь"

Французький багатоцільовий фрегат "Овернь" пройшов Босфор. Це вже 31-й корабель нечорноморських країн НАТО, які зайшли в акваторію Чорного моря з початку року, повідомляють Патріоти України з посиланням накерівника Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименка.

Варто відзначити, що ракетний фрегат FS Auvergne (D 654) - один з новітніх кораблів французького флоту. Був спущений на воду в 2015 році, а введений в експлуатацію в 2018 році. Порт приписки - Тулон. Належить до багатоцільових фрегатів типу FREMM. Призначений для протичовнової і протиповітряної оборони, знищення надводних кораблів та нанесення ударів по наземним об'єктам противника.

Судно має водотоннажність 6000 тонн, довжину 142 метри і ширину майже 20 метрів, осадку 4,9 метра. Розвиває швидкість в 27 вузлів і може пройти 6000 морських миль без дозаправки.

"Екіпаж корабля - 145 моряків. Вони мають на озброєння одну 76-мм скорострільну гармату, три 20-мм кулемети з автоматичним управлінням. На борту є 16 шахт універсальних пускових установок ракет ППО Aster 15 і 30, а також крилатих ракет Storm Shadow. Також корабель несе 8 протикорабельних ракет "Екзоскет" і два торпедних апарати. Фрегат обладнаний вертолітним ангаром, в якому знаходиться розвідувальний NHIndustries NH90", - уточнює ЗМІ.

Варто також відзначити, що в Міністерстві оборони Російської Федерації вже заявили, що стежать за всіма його діями і переміщеннями.

"Сили і засоби Чорноморського флоту приступили до контролю за діями фрегата з керованою ракетною зброєю "Овернь" ВМС Франції, що зайшов в акваторію Чорного моря", - йдеться в повідомленні Національного центру управління обороною РФ.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...