​Протидія російській загрозі: "Західні дипломати розчаровано називають Зеленського "недосвідченим і тонкошкірим", - The Economist

Багато іноземних дипломатів висловлюють розчарування Зеленським в ситуації щодо злагодженої роботи у відверненні російського вторгнення. Про це пише впливовий британський журнал “The Economist”, зазначають Патріоти України.

Між Україною та Америкою почався розкол у риториці та аналітиці. Хоча американці попереджають про велику загрозу вторгнення Росії, Володимир Зеленський, президент України, вважає, що найбільша загроза може виходити зсередини.

“Світ досі спостерігає і чекає, чи не вторгнеться Росія в Україну. Як не дивно, президент України залишається надзвичайно спокійним. Володимир Зеленський дорікнув іноземним лідерам у їх “жахливій риториці” та припустив, що військова загроза Росії не є чимось новим”, – пише журнал.

Однак якщо повномасштабне вторгнення все-таки відбудеться, рішення Зеленського применшувати ризики може коштувати йому довіри суспільства.

“Багато західних дипломатів висловлюють розчарування Зеленським, якого вони бачать недосвідченим та тонкошкірим. Вони відзначають, що він вимагає термінових поставок озброєння із Заходу, водночас насміхаючись над перспективою повномасштабної війни, для якої знадобиться ця зброя”, – пише “The Economist”.

Значна частина зовнішньополітичного істеблішменту з Вашингтону цього тижня висадилася у Києві, щоб не тільки показати підтримку, але й зустрітися з урядом, щоб безпосередньо пояснити ризики вторгнення. Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон відвідав Київ 1 лютого і зауважив, що зараз Росія проводить “найбільшу демонстрацію ворожості до України за все наше життя”.

Автор статті також цитує п’ятого Президента України: “Петро Порошенко стверджує, що між тим, чого хоче Путін, і тим, що він робить, є велика різниця. “Зрештою, його рішення щодо війни залежить від сили України, її національної єдності та солідарності із Заходом. Він піде так далеко, як йому дозволять. Мій меседж: не вірьте Путіну і не бійтеся його. Сила та рішучість – це єдина мова, яка працює”.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...