Протистояння Епіфанія та Філарета: Чим скінчився синод ПЦУ (відео)

Синод не підтримав закидів Філарета про "неправильний томос". Разом з тим предстоятель ПЦУ не віддав на поталу свого бунтівного 90-річного вчителя, котрого хотіли заточити в монастирі.

24 травня в Києві відбувся синод Православної церкви України. На ньому розглядався конфлікт, котри розв'язав почесний патріарх Філарет проти голови ПЦУ Єпіфанія, зазначають Патріоти України.

Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (Денисенко) не змінив своєї думки щодо діяльності Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ-КП), повідомив предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Єпіфаній, передає УНН.

"Ми обговорили ту ситуацію, яка склалася в ПЦУ і ті заяви, які звучали протягом останніх двох тижнів, але найсвятіший патріарх Філарет засвідчив, що те, що він оприлюднив, то ж він засвідчив і на засіданні Священного синоду, тобто, що існує Київський патріархат, він не знятий з реєстрації, хоча всі ми намагалися переконати, довести, що зараз юридично і фактично вже немає Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ-КП)", - сказав митрополит Єпіфаній на брифінгу за підсумками Священного синода в п'ятницю, 24 травня.

Раніше Філарет заявив, що Єпіфаній порушив ієрархію і ввів одноосібне управління церквою. Крім того, він висловив жаль з приводу Томосу.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...