Протитанкісти ЗСУ провели змагання

На Донеччині завершились змагання на найкращий протитанковий розрахунок серед підрозділів Об’єднаних сил.

Протитанкісти ЗСУ провели змагання


Військові змагались у стрільбі з вогневих позицій із розрахунків «Штурм-С», переносного протитанкового комплексу «Стугна-П», «Корсар», «Фагот», «Конкурс».

Військові противотанкового розрахунку під час змагань. Фото: АрміяInform

Змагання тривали кілька днів.

Окрім стрільб та складання нормативів, протитанкові розрахунки долали перешкоди, демонстрували володіння особистою зброєю й навички надання першої медичної допомоги пораненим.

Підготовка до стрільби противотанкового розрахунку під час змагань. Фото: АрміяInform

У конкурсі на найкращий протитанковий розрахунок за результатами виконання стали військові 30-ї окремої механізованої бригади.

Десантники одного з підрозділів Десантно-штурмових військ вибороли друге та треті місця у змаганнях на кращий протитанковий розрахунок

Підготовка ПТРК «Корсар» під час змагань. Фото: ДШВ

«Особовий склад пройшов вишкіл у 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Перед заведенням до першої лінії оборони, військові проходять бойове злагодження на полігонах для виконання завдань на передньому краї зі знищення бронетанкової техніки противника», – розповідає начальник ракетних військ та артилерії Об’єднаних сил полковник Богдан Союшкін.

Постріл з противотанкового ракетного комплексу розрахунку під час змагань. Фото: АрміяInform

Відзначається, що серед переможців – колишній агроном.

За словами одного з командирів – переможця змагань – до проходження військової служби він працював агрономом. Уклав контракт із військом лише пів року тому.

На змаганнях використовували й бойові машини протитанкового комплексу 9П148 на базі БРДМ-2.

Постріл з «Стугна-П» під час змагань. Фото: АрміяInform


«Ми випередили суперників ще на першому етапі змагань. Проте на другому — шанси дещо зрівнялись. Хто найсильніший, вирішив фінал», – розповідає офіцер.

Нагадаємо, «Стугна-П» та «Корсар» – протитанкові ракетні комплекси української розробки.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...