"Противник буде змушений маневрувати": Федоренко оцінив, як надання Україні винищувачів F-16 вплине на хід війни


Ймовірно, вже цього літа Україна таки отримає винищувачі F-16. Вони допоможуть реалізувати кілька надзвичайно важливих завдань для нашої держави. Про це розповів командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко у коментарі "24 каналу", передають Патріоти України.

За його словами, F-16 нададуть Україні можливості завдавати ударів по території Росії за наявності певної номенклатури боєприпасів. По окупантах прилітатиме ще більше. Крім того, наша держава посилить протиповітряну оборону. Винищувачі можуть збивати ворожі повітряні цілі.

"Так чи інакше противник буде змушений маневрувати, відтягувати свої резерви, переміщатися, що ускладнює формування такого ударного угруповання, яке може системно тиснути на той чи інший відтинок. Динаміка цього натиску зміниться на користь Сил оборони", – сказав Федоренко.

Також є сподівання, що Україна таки зможе "приборкати" ворожу авіацію, яка постійно скидає керовані авіабомби по нашій державі. Але найкраще зараз, каже Федоренко, утриматися від якихось детальних прогнозів. Прийде час – і Генштаб ЗСУ оприлюднить ті чи інші деталі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...