"Противник намагається діяти на випередження": Генерал ЗСУ пояснив, чому окупанти посилили обстріли України

Росія продовжує наносити ракетні удари по мирних містах України з кількох причин. Рашисти бояться наступу українських сил на півдні нашої країни, мстяться за знищення складів, а також намагаються тиснути на населення, аби примусити українську влади сісти за стіл переговорів на умовах країни-терористки. Про це заявив генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж, передають Патріоти України.

"За останні тижні ми завдали декілька потужних ударів і знищили штаби поблизу Миколаєва – це у Херсонській області, але це і східний напрямок. 20 основних складів, які мали і ракетні системи, і дальнобійну артилерію – все це знищено. Знищено 5 штабів, включаючи з південним напрямком. Ще один дуже важливий чинник – це те, що південний напрямок став основним в плані контрнаступу або наступальних операцій найближчим періодом, що було заявлено і керівництвом держави, і Міноборони України", - зазначив генерал.

За словами Маломужа, противник намагається діяти на упередження. "З одного боку, він наносить удари по півдню, проводячи терористичні атаки. З іншого боку, це і формат помсти на наші потужні ураження російських штабів. Там генерали деякі загинули, сімферопольський один командувач, генерал-майор. Декілька полковників загинули у штабі, згоріли склади – це буквально за 2-3 дні відбулося. І це система помсти там, де вони мають можливість наносити удари. А це "Урагани", "Гради", "Смерчі", які бʼють до 60 кілометрів, це навіть не балістичні ракети, які запускають сьогодні по великих містах. Наприклад, по Вінниці, це величезна трагедія. Це те, що вони можуть тактично, але масово. Це масові жертви безпосередньо в прифронтових зонах або недалеко від ведення бойових дій", - пояснив Маломуж.

У той же час за допомогою обстрілів мирних міст росія намагається примушувати Україну до переговорів. Щоправда, на умовах Росії. "Тут уже не тільки Миколаїв обстрілюють як стратегічний пункт на півдні, де ми передбачаємо наступальні операції. Миколаївська область буде потужним центром, де формуються наші сили. Тому в даній ситуації бʼють на упередження, посилюють там угрупування. [...] Сьогодні путін налаштований на те, щоб змушувати українців відчути величезну загрозу. Тому ведуться величезні обстріли по Миколаєву, по Харкову, по Винниці, навіть по регіонам, які раніше не були в зоні прямого військового впливу. Це робиться для того, щоб формувати позицію, що вони будуть продовжувати масові атаки не тільки на військові частини, а на мирне населення, щоб люди були налаштовані на те, щоб припинити війну та змушувати керівництво держави до миру", - резюмував генерал.

Джерело: Апостроф

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...