Противник огризається, але покидає позиції: Керівник пресслужби Східного угруповання повідомив про успіхи під Бахмутом

На Бахмутському напрямку триває контрнаступ Сил оборони. Ворог чинить супротив, однак під натиском українських воїнів змушений відступати. Наразі захисники мають успіхи поблизу Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Про це заявив керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, українські воїни розвивають успіх на південному фланзі Бахмутського напрямку. «Там наші захисники продовжують витісняти ворога з займаних позицій та змушують його відступати. Противник огризається, проте все ще продовжує покидати позиції на цих напрямках», – окреслив поточну ситуацію під Бахмутом Євлаш.

Лише на Бахмутському напрямку упродовж доби було ліквідовано 146 російських окупантів. Також знищено ворожу техніку та озброєння, зокрема: артилерійську установку «МСТА-Б»; 2 протитанкові гармати МТ-12 («Рапіра»); 8 автомобілів; кілька дронів різних типів.

Окрім того українські воїни висадили у повітря ворожий пункт управління безпілотниками, звідки росіяни запускали дрони-камікадзе, а також шість російських складів з боєприпасами.

І щоденна «демілітаризація» загарбників дається взнаки. «Фіксуємо дещо зниження обстрілів у порівнянні, наприклад, з попередніми днями, коли обстрілів було на цьому напрямку понад 600. За минулу було зафіксовано 376 обстрілів», – зазначив Євлаш.

Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

субота, 27 липень 2024, 6:20

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За останні два-три тижні Росія застосувала д...

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...