"Противник" прорвав оборону піхоти і пішов у наступ: ЗСУ пустили в хід танки в районі ООС

ЗСУ провели танкові маневри в районі ООС

На Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил пройшли планові заняття з бойової підготовки, під час яких спільні дії відпрацьовували танкові і механізовані підрозділи. Про це повідомляє прес-служба штабу ООС, зазначають Патріоти України.

"За легендою навчань, "противник" прорвав оборону піхоти і почав наступ. Танковий взвод у складі трьох танків виїхав до місця зосередження для відбиття нападу. За командою, підрозділ вийшов на вогневий рубіж, відбив умовну ворожу атаку і здійснив контратаку на противника. Знищивши ворожу техніку і захопивши вигідний рубіж, танковий взвод забезпечив закріплення на ньому механізованих підрозділів", - йдеться в повідомленні.

Під час маневрів також були відпрацьовані дії підрозділів в обороні і наступі з відпрацюванням елементів інженерного обладнання позицій, переміщень і зміни позицій, евакуації поранених і пошкодженої техніки з поля бою.

Нагадаємо, що артилеристи провели навчання на півдні України. Маневри провела протитанкова батарея 100-міліметрових гармат МТ-12 Рапіра і самохідних протитанкових ракетних комплексів Штурм-С.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...