"Противник просто не може рухатися далі": Жмайло розповів, як операція на Курщині вплинула на інші ділянки фронту

Операція на Курщині вплинула на стабілізацію ситуації на сході України – за шість днів ворог не просунувся на Покровському напрямку. У Курській області РФ зібрано понад 60 тисяч російських військових, передають Патріоти України.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів директор Українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло. За його словами, наразі окупанти не стягували сили з угрупування "Центр", лише з інших ділянок фронту, зокрема, з району Маріуполя.

"Щоб підтримувати наступальний потенціал, росіянам постійно потрібні нові резерви", – зазначив Жмайло.

"До цього періоду, про який говорить генерал Сирський (6 днів, які ворог не просувався, - ред.), у росіян було просування на Покровському напрямку зі швидкістю 100-200 метрів на добу. Противник просто не може рухатися далі, допоки стоїть наш укріпрайон поблизу Маринівки, допоки тримається Селидове. Іще на шляху до Покровська є Мирноград. Є ціла система річок, зокрема, Журавка, Казений Торець, а також ціла система водосховищ", – пояснив фахівець.

За його словами, для просування до Покровська росіянам потрібно забезпечити фланги і постійні резерви.

"Тому вони розвернулися на південь. Зокрема, змогли захопити частину дороги Покровськ-Карлівка, відтіснити наших захисників із самої Карлівки і намагаються закріпити фланг і вирівняти фронт по річці Вовча, щоб вийти на лінію Галицинівка-Гостре", – наголосив Жмайло.

Для розширення по флангах окупантам також потрібні резерви, додав він.

"Враховуючи, що росіяни від Харківської операції намагалися розтягнути наш фронт і зробити великий плацдарм – їм це не вдалося, зокрема, завдяки роботі нашої артилерії, – ми успішно зробили з росіянами те, що вони хотіли зробити з нами на Харківщині", – сказав директор Українського центру безпеки та співпраці.

На Курщині, за його словами, українські сили використали ефект несподіванки та швидко розтягнули фронт. І зараз, щоб хоча б локалізувати наш плацдарм і зупинити просування противнику "потрібно тримати там війська, думати, куди перекидати резерви", зазначив Жмайло.

"Вони завжди говорять про Крим": Зловісний бумеранг війни накрив Росію, окупація Суджі має особливий вплив, - The Guardian

вівторок, 10 вересень 2024, 10:53

Суджа - українське місто, яке забуло про своє коріння. Як пише The Guardian, українська окупація міста Суджа в Курській області виглядає зловісним "бумерангом" путінської пропаганди. Доки Кремль стверджує, що повертає "исконно русские земли", ЗСУ взяли...

"Звіт надійшов": Білий дім направив до Конгресу секретну доповідь про стратегію війни в Україні, - Reuters

вівторок, 10 вересень 2024, 10:30

Адміністрація президента США Джо Байдена направила Конгресу секретну доповідь про свою стратегію війни в Україні. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Зазначається, це сталося після того, як у законі про допомогу на 61 млрд доларів, ухвален...