"Противник задіяв свої контрактні частини": Військовий розповів про ситуацію під Бахмутом, за який йдуть запеклі бої

Просування Сил оборони та ротація окупантів: військовий розповів по ситуацію під Бахмутом

Ситуація в районі Бахмута Донецької області дуже складна і постійно змінюється як на Південному, так і на Північному фланзі - там тривають важкі бої. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів начальник прес-служби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича, старший лейтенант Олег Калашніков, передають Патріоти України.

"Ми знаємо, що на обох флангах Сили оборони України просунулися. Однак ворог зрозумів, чим загрожує йому захоплення Берхівки та Кліщіївки. Якщо ми беремо ще ці два населені пункти, то сам Бахмут повністю внизу опиняється. Це такі крайні висоти, з яких ми зможемо контролювати все місто і вести вогневе ураження. Якщо ми беремо ці два напрямки, то ми перекриваємо російським військам логістику. У них порушується і логістика, і шляхи відступу", – пояснив він.

Окупанти провели ротацію і посилення в районі міста. Вони намагаються втримати свої позиції і не дати українським військовим замкнути їх у вогневе кільце. Калашніков наголошує, що ворог правильно оцінює своє становище.

"Так виходить, що на Південному фланзі, на другій лінії оборони, противник посилився десантно-штурмовими підрозділами, а Північний фланг посилено піхотним підрозділом. Потужні контратаки противник намагається проводити там, де Берхівка, щоб не дати нам замкнути їх у вогневе кільце", – зауважив він.

Начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича додав, що на Бахмутському напрямку з боку противника воюють не тільки контрактники. Там також присутні представники різних приватних військових компаній.

"Противник задіяв свої контрактні частини, також ПВК від "Газпрому", такі як "Поток", "Факел" й інші. Українська армія вже очистила від окупантів правий берег каналу Сіверський Донець, і тепер вони створюють свої підрозділи для контратак, щоб не дати нам остаточно взяти їх у кліщі й постаратися зберегти свої підходи логістичні", – резюмував він.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...