"Противник змінив тактику штурмів": Військовий розповів про ситуацію під Бахмутом від початку Курської операції

На Бахмутському напрямку навіть після початку операції у Курській області відтоку сил противника не відчувається. Про це заявив "Еспресо" офіцер секції планування бригади "Рубіж", майор НГУ Дмитро Кожубенко, передають Патріоти України.

За словами військового, ворожі штурмові групи стали меншими, але це не пов'язано з операцією ЗСУ на Курщині. "У районі оборони бригади "Рубіж" немає відчутного відтоку особового складу противника. Росіяни, як здійснювали штурмові дії, так і продовжують їх здійснювати. Однак противник змінив тактику штурмів. Групи для штурмів стали меншими, але це не пов'язано з тим, що наші війська почали активні бойові дії в районі Курської області", – каже Кожубенко.

За його словами офіцера, мета росіян на цьому напрямку залишається незмінною. Вони прагнуть досягти Сіверська, щоб надалі розвивати активні штурмові дії в напрямку Слов'янська, і рухатися далі до більших населених пунктів. "Наразі готуємося до бойових дій та відбиваємо всі удари противника", – запевнив Кожубенко.


В ISW оцінили, як довго Росія зможе утримувати ініціативу на сході України

неділя, 18 серпень 2024, 18:33

Війська Російської Федерації не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). У звіті констатували, що на сьогоднішній ден...

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...