"Противника буде знищено": Елітний український підрозділ влаштовує нічне "пекло" для окупантів, завдаючи ударів дронами

Елітний український підрозділ влаштовує нічне "пекло" для російських окупантів на Запорізькому напрямку, завдаючи ударів дронами. Українські захисники працюють і вдень, і вночі, щоби ворога було знищено. Про це пише CNN. Позиція українських військових, яку відвідав журналіст видання, знаходиться у покинутій "коробці" будівлі, передають Патріоти України.

"Подарунки" загарбникам в основному доставляються вночі, тому невеликий екран на пульті дистанційного керування дроном є єдиним джерелом світла в укритті, тоді як безпілотник, який знаходиться за кілька кілометрів, готується скинути 16-кілограмову вибухівку на російську позицію."Цей момент ми називаємо "з України з любов'ю", – каже старший офіцер аеророзвідки, підрозділ якого складається із співробітників Служби безпеки України та Патрульної поліції.

Операції зазвичай одержують зелене світло після того, як українські військові знаходять пускові майданчики, з яких атакують російські війська. Протягом дня підрозділ безпілотників годинами вивчає можливі нічні стартові майданчики своєї місії, а також з'ясовує точні координати своєї цілі.Всебічна підготовка включає запуск різних безпілотників-розвідників у бік російських позицій, а також використання додаткових розвідувальних даних від інших українських підрозділів, доки вони не отримають повне уявлення про мету.

"Розвідкою виявлено вогневу позицію противника, яка використовується для знищення техніки сил оборони України. Сьогодні її буде знищено", – зазначив захисник із позивним "Банкір".

Перед запуском вони їдуть у повній темряві, вимикаючи фари та використовуючи окуляри нічного бачення, щоб бачити дорогу та дістатися до призначеного місця запуску.

Вони ховають свої машини і проходять кілька сотень метрів пішки, доки українські та російські сили обмінюються артилерійськими залпами.

Вся операція ретельно спланована, щоб приховати їхні сліди і гарантувати, що їхні позиції залишаться прихованими від російського спостереження та артилерії, доки вони завдають удару.=Вже на місці вони готують дрон – великий квадрокоптер українського виробництва – та вибухівку, яку скидають на російські позиції. Пристрій може нести корисне навантаження до 20 кг, але іноді вони роблять саморобний вибуховий пристрій. Цього разу українські захисники використовували для цього снаряд, залишений російськими військами, коли вони втекли з Херсона.

Нічні місії, подібні до цієї, досі були визначальною рисою початкових етапів українського контрнаступу, особливо в південній частині країни. Українські удари можуть трясти будівлі аж до міста Запоріжжя, а вибухи освітлюють небо, незважаючи на те, що місто знаходиться приблизно за 48 км від лінії фронту.

Україна, як і раніше, стримана щодо контрнаступу і ще більш стримана, коли йдеться про тактичні деталі її операцій з розвідки та просування вздовж лінії фронту. Але з російського боку є чітке переконання, що Україна має явну перевагу у цій галузі.Коли український безпілотник наближається до російської цілі, місія входить у саму критичну фазу. Пристрій гучний, і як тільки він наблизиться до путінських солдатів, вони зможуть його почути, навіть якщо не зможуть його побачити. Знаючи, що безпілотник перебуває у повітрі, російські солдати спробують його збити, вони його не бачать, але стріляють у повітря.

Крім того, російські сили можуть спробувати знищити сам підрозділ, запустивши в повітря освітлювальні ракети, щоб освітити всю навколишню територію.

На щастя, у разі підрозділ був помічено, але були випадки, коли він потрапляло під інтенсивний вогонь російської артилерії.

"Це трапляється дуже часто. Тому ми намагаємося щоразу змінювати місце запуску, час, частоту радіосигналу", – каже захисник із позивним "Марат".

Ретельне планування місій цього підрозділу означає, що з початку повномасштабного вторгнення Росії минулого року вони втратили всього чотири дрони – набагато менше, ніж інші підрозділи, які в деяких випадках втрачають кілька пристроїв на день.

Відразу після ураження цілі основна увага приділяється поверненню дрона на базу за заздалегідь наміченим маршрутом, сподіваючись уникнути протиповітряної оборони. Як тільки він приземляється, загін швидко збирає все і йде, не залишаючи слідів своєї присутності. На кадрах із дрона, записаних наступного дня, видно знищену ціль, ще одну успішну місію.

Проте, як зазначають захисники, їхню роботу ще не зроблено, поки російські війська продовжують окупувати Україну. "Ми справді хочемо помститися за все зло, яке вони нам завдали", – наголосив "Банкір".и", – наголосив "Банкір".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...