Проукраїнська політика ЄС залишається в силі, а оборонна посилиться: Фон дер Ляєн переобрали головою Єврокомісії

Урсула фон дер Ляєн ще п’ять років буде головою Єврокомісії

Європарламент переобрав Урсулу фон дер Ляєн головою Єврокомісії на другий п’ятирічний термін. Про це стало відомо в четвер, 18 липня.

За результатами таємного голосування кандидатуру фон дер Ляєн підтримав 401 депутат Європарламенту, проти – 284.

У своїй передвиборчій програмі фон дер Ляєн пообіцяла зробити наголос на оборонній політиці Євросоюзу, а також запровадити нові посади в Єврокомісії – зокрема, комісарів з питань оборони, будівництва житла, Середземноморського регіону та рибальства.

Вона також пообіцяла сприяти конкурентоспроможності ЄС і інтеграції в нього України, Молдови, Грузії та країн Західних Балкан.

"Бавовна" була потужна: Дрони СБУ вночі вдарили по базі берегової охорони окупантів на озері Донузлав в Криму

четвер, 18 липень 2024, 18:46

Морські та повітряні дрони Служби безпеки України у співпраці з ВМС ЗСУ уразили базу берегової охорони окупантів на озері Донузлав у Криму, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що українські дрони вразили та вивели з ладу штаб з пунктом ...

У "Нафтогазі" пояснили, чи продовжуватиме Україна транзитну угоду з "Газпромом"

четвер, 18 липень 2024, 17:50

НАК "Нафтогаз України" не продовжуватиме угоду про транзит російського газу, зараз іде пошук альтернативних рішень для підтримки роботи української газотранспортної системи. Про це в інтерв'ю виданню Liga.net заявив голова правління НАК "Нафтогаз Украї...