Провідні військові експерти США назвали ознаки перехоплення ЗСУ стратегічної ініціативи у російських загарбників

Україна, ймовірно, перехоплює стратегічну ініціативу і змушує Росію перерозподіляти сили і змінювати пріоритети зусиль у відповідь на українські контрнаступи. До такого висновку дійшов американський Інститут дослідження війни (ISW), передають Патріоти України.

Москва все частіше перекидає особовий склад і техніку в Херсонську і західну області, жертвуючи захопленням Слов'янська і Сіверська, які вони, схоже, залишили. Окупанти також передислокують військову техніку, зокрема артилерію та авіацію, до Криму з інших регіонів України.

Російська армія, схоже, реагують на загрозу українського контрнаступу в Херсонській області, а не свідомо вибирає цілі, на яких зосередити свої зусилля. Підготовка України до контрнаступу в Херсоні і початкові операції цього контрнаступу в поєднанні з різким ослабленням російських сил в цілому, мабуть, вперше дозволяють Україні почати активно формувати хід війни.

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...

Готують наступ? Росія створила нове угруповання військ - де воно діє

вівторок, 16 квітень 2024, 7:49

Окупаційні війська Росії створили нове угруповання "Сєвєр", яке вже виконує бойові завдання на Бєлгородському напрямку. Вперше про "Сєвєр" згадали у зведенні Міноборони РФ 14 квітня, передають Патріоти України. "Інформаційний спротив" повідомив, що угр...