Провів богослужіння в церкві РПЦ. Екснардепа від ОПЗЖ помітили в Швейцарії

Колишнього члена Партії регіонів та представника Опоблоку Вадима Новинського помітили в швейцарському місті Цюрих. У неділю, 2 квітня, він провів недільну службу в найбільшій російській православній церкві міста. Про це повідомила кореспондентка "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Йдеться про храм Воскресіння Христового РПЦ в центрі Цюриха, який освячував глава російської православної церкви Кирило (Гундяєв) 15 грудня 2002 року.

Новинський розповів, що зараз ніде не живе, до Швейцарії приїхав із Німеччини, а в Німеччину з України «йшов пішки, їхав на машині, летів літаком». На запитання, чим він наразі займається, відповів, що «працює на мир в Україні».

Повертатися до України, щоб підтримати колишнього намісника Києво-Печерської лаври Павла (Петра Лебедя), наразі не планує, бо, за його словами, там проти нього порушено кримінальні справи.

Ситуацію з виселенням УПЦ МП із Лаври він назвав «беззаконням» і звинуватив у причетності до цього Службу безпеки України. Він також висловив думку, що УПЦ (МП) втратила право користуватися Лаврою, тому що «не пішла на умови», які висувала держава.

2 грудня 2022 року Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти священнослужителів УПЦ МП, зокрема намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя) та екснардепа Вадима Новинського. Новинський пообіцяв оскаржити санкції в судах.

6 липня 2022 року Вадим Новинський заявив, що вирішив відмовитись від депутатського мандата та «зосередитись на гуманітарних проєктах, розвитку національної економіки, служінні УПЦ [московського патріархату] та відновленні зруйнованих храмів». Рада достроково припинила його повноваження 8 липня. У квітні 2020 року Новинського висвятив у сан диякона митрополит УПЦ МП Онуфрій.

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...