Провів до Київської області 128 одиниць техніки окупантів: СБУ затримала агента РФ (фото, відео)

Співробітники контррозвідки затримали агента ФСБ, який провів із Сумської до Київської області 128 одиниць російської техніки окупантів. Про це у четвер, 18 серпня, повідомили у Службі безпеки України, передають Патріоти України.

Зловмисник розпочав співпрацю із загарбниками з перших же днів вторгнення, запропонувавши стати провідником та показати безпечні шляхи на Київ. Більше того, навіть після звільнення Київської та Сумської областей він продовжив працювати на ворожу спецслужбу.

«Фігурант передавав працівникам ФСБ координати військових об'єктів з прив’язкою до місцевості. Для комунікації та передачі використовував закриті канали електронного зв’язку. Під час обшуків у приміщенні зловмисника правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами комунікації з російськими кураторами», — розповів речник СБУ Артем Дехтяренко.

Затриманому вже повідомили про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада та державна зрада, вчинена в умовах військового стану) Кримінального кодексу України, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: