Провладні та опозиційні сили голосували разом "за": Парламент Нідерландів погодився допомогти Україні зброєю

У парламенті Нідерландів провладні та опозиційні депутати виступили за надання військової допомоги Україні, повідомляють Патріоти України з посиланням на RTL Nieuws.

"Якщо триватиме ескалація, Нідерланди готові допомогти структурно, чи то у фінансовому плані чи матеріалами, щоб Україна знала, на що вона може розраховувати", – сказав депутат керівної Народної партії за свободу та демократію Рубен Брекельманс.

Парламентарі думають над форматом допомогти Україні. Це можуть бути радари та датчики виявлення, високоточна зброя, протитанкова зброя чи засоби протиповітряної оборони.

Представниця опозиції Каті Пірі з Партії праці каже, що можлива допомога Києву у вигляді боротьби проти кібератак, забезпечення навчання чи постачання протитанкової зброї.

Обидві партії не бажають відправляти в Україну нідерландських військових.

"Жодних військ, тільки оборонна зброя. І справді більше, ніж просто каски, як це зробили німці", – написав Брекельманс у Twitter.

Україна вже попросила у Нідерландів надати зброю. Міноборони проводить інвентаризацію, щоб визначити, що вони можуть надати.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...