Провокація біля посольства України у Москві: На парканах розклеїли фото українських дипломатів з підписами "Крым - это Россия"

Рашисти не додумалися ні до чого кращого, ніж створити антипод проукраїнської акції біля посольства держави-агресора у Києві

Невідомі влаштували провокацію біля будівлі Посольства України в Російській Федерації – на парканах навпроти розвісили плакати образливого характеру, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ, журналіст Роман Цимбалюк у Facebook

"30 та 31 березня в Москві невідомі особи розклеїли на парканах навпроти будівлі Посольства України в Російській Федерації плакати зі світлинами дипломатів Посольства і коментарями образливого характеру.

Були також завдані ушкодження службовому авто української дипмісії, яке перебувало на стоянці у місті", -йдеться в повідомленні МЗС.

В МЗС заявили, що розглядають цю провокацію як чергове грубе порушення Росією положень Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року, за якою приймаюча сторона мусить запобігати будь-якому порушенню спокою дипломатичних представництв або образі їхньої гідності, гарантувати безпеку, недоторканість і повагу дипломатичного агента.

МЗС вимагає від російської сторони ретельно розслідувати те, що сталося, притягнути винних до відповідальності, недопускати подібних акцій надалі і забезпечити умов для особистої безпеки і недоторканності українських дипломатів в РФ.

Повідомляється, що Посольство України в Москві направило до МЗС РФ ноту протесту у зв'язку з зазначеною антиукраїнською акцією.

За даними московського кореспондента Романа Цимбалюка, поблизу посольства з’явились плакати з фотографіями співробітників дипломатичної установи і написами "Крим – це Росія".

Нагадаємо, до річниці кримського незаконного "референдуму" в ніч з 15 на 16 березня в Києві біля місць проживання та роботи російських дипломатів з'явилися плакати, на яких росіяни "зізнаються", що працюють на спецслужби і визнають Крим українським.

Хіти тижня. КонцеГенштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали:

Ситуація на Донбасі: Окупанти захопили Котлярівку та та просунувся біля кількох населених пунктів - DeepState (мара)

неділя, 5 травень 2024, 8:05

Російські війська на сходіокупували Котлярівку та вийшли на адміністративні межі Очеретиного. Зафіксовано просування біля інших населених пунктів. Про це у ніч проти неділі, 5 травня, повідомляє DeepState. . Зазначається, що окупанти просунулися біля...