Провокація напередодні саміту у Швейцарії: Черник розповів, де РФ може відкрити новий фронт

Найближчим часом ситуація на Харківщини для Сил оборони стабілізується, однак РФ може відкрити новий фронт, вважає військовий експерт Петро Черник.

"Противник може вдатися до чергової турбуючої операції, відкрити Харківський плацдарм, скажімо, по Сумщині. Не забуваємо, що тут є величезний пропагандистський аспект. Вони підійняли свій триколор над одним окупованим селом, а подали це так, що це мало не Берлінська операція. Путіну потрібні хоча б якісь перемоги, особливо напередодні саміту у Швейцарії. Він буде показувати Глобальному Півдню, що він щось може і буде схиляти ті чи інші країни на свою позицію", – сказав Черник в ефірі телемарафону.

Він також додав, що у стратегічному сенсі РФ має потенціал для тиску та розтягування Сил оборони України. "Не забуваємо, що вони оголосили про створення 13 нових механізованих дивізій, 16 бригад і двох армій. Однак, наситити їх повноцінно особовим складом до осені для них буде дуже проблематично. За травень у нас абсолютний рекорд зі знищення їхнього особового складу – майже 39 тисяч. А повноцінно, вони можуть ставити до строю не більше 30 тисяч. Їм треба оголошувати загальнонаціональну мобілізацію. Моя думка, що зараз вони на це не підуть", – пояснив Черник.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...