Проживав у готелі "Ritz-Carlton": Арахамія прилітав до Відня на зустріч з Фірташем

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у Відні зустрічався з олігархом Дмитром Фірташем, який перебуває в австрійській столиці в очікуванні екстрадиції до США. Він проживав у готелі "Ritz-Carlton". Про це йдеться у розслідуванні українських ЗМІ під назвою "Батальйон Відень 2. Втікачі, родичі, депутати, міністри", передають Патріоти України.

Причому у спілкуванні з журналістами сам чиновник підтвердив факт візиту та зустрічі. "Підтверджую свій візит до Відня 9-11 листопада, куди я прилітав, повертаючись із робочої поїздки до Ізраїлю", – повідомив Арахамія.

Основною метою він назвав обговорення "питання щодо перспектив відкриття зернового коридору для збереження портів Миколаївської області, в якій DF Group володіє портом Ніка-Терра, а також питання врегулювання юридичних спорів, пов'язаних з титановою галуззю". Також Арахамія запевнив, що "на літаках не літав, обідами не годували", потратив на поїздку 1075 євро.

Нагадаємо: у січні та лютому 2021 року, за даними українських ЗМІ, під час локдауну, викликаного пандемією коронавірусу, Арахамія також літав до Відня на приватному літаку, що належить структурам олігарха Дмитра Фірташа, який в Україні перебуває під санкціями РНБО.

Вартість одного перельоту коштувала 24 тисячі євро. Арахамія стверджує, що перельоти оплачувала дружина, тому витрати на них не потрапили до його декларації.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...