Прозвучало відверто іронічно: Пригожин анонсував "колосальний наступ" російської армії на Слов'янськ і Краматорськ

Після заявленого окупантами захоплення Бахмута перед російською армією "відкрито оперативний простір", який дає змогу розгорнути "колосальний наступ" із захопленням Краматорська, Слов'янська та інших міст українського Донбасу. Про це заявив ватажок "Групи Вагнера" Євген Пригожин. У коментарі одному з російських ЗМІ, олігарх розповів про плани його угруповання закінчити передачу позицій в Бахмуті російській регулярній армії до 5 червня, передають Патріоти України.

"Як вже говорив міністр оборони [РФ Сергій Шойгу], після взяття Бахмута відкриється оперативний простір. Оперативний простір відкрито, і російська армія має всі можливості найближчим часом почати колосальний наступ із захопленням Краматорська, Слов'янська, Дружківки, Костянтинівки, Часова Яра, тобто "Донбаського кільця", – заявив Пригожин з очевидною саркастичною насмішкою на адресу російського військового командування.

За його словами, "після Донбаського кільця або паралельно з цим" російська армія може зайнятися захопленням підконтрольних ЗСУ територій Херсонської та Запорізької областей, які Володимир Путін встиг записати в російську конституцію разом з Луганською та Донецькою областями. Також Пригожин висловив упевненість, що після повного захоплення зазначених регіонів російське командування визначить, чи потрібен новий "блискавичний рішучий кидок", щоб вийти до Дніпра, тобто захопити всю Лівобережну Україну і стати в оборону по рубежу цієї річки.

"Я думаю, що все в наших силах. Ворог буде розбитий. Перемога буде за нами. Но пасаран! Азохнвей!" - закінчив Пригожин, явно іронізуючи.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...