"При нас Panzerhaubitze 2000 знищила російську гаубицю": Новий глава оборонного комітету Бундестагу Фабер відвідав Донеччину та Харківщину (фото)

Новообраний голова комітету Бундестагу з питань оборони Маркус Фабер відвідав Донецьку та Харківську області, щоб особисто з'ясувати поточні потреби українських військових. Про це повідомив у Facebook 17 червня нардеп від "Слуги народа", голова постійної делегації України у парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв, передають Патріоти України.

Чернєв зазначив, що це перша закордонна поїздка Фабера на новій посаді – і одразу до України, хоча за традицією новообрані голови комітету оборони парламенту Німеччини свій перший візит здійснюють до країни-сусіда. "І ми це цінуємо", – підкреслив український нардеп.

За словами Чернєва, під час візиту Фабера вони з головою оборонного комітету Ради Олександром Завітневичем і військовими "максимально занурилися у купу практичних питань аж до якості окремих видів снарядів для німецьких САУ та деталей, які вкрай необхідні для ремонту техніки".

"Виявили певні критичні проблеми, які потрібно вирішувати негайно, і Маркус пообіцяв після повернення до Німеччини оперативно допомогти. І я знаю, що він допоможе", – зазначив Чернєв.

Він додав, що під час візиту німецького депутата стався "приємний бонус". "При нас німецька САУ Panzerhaubitze 2000 знищила російську гаубицю разом з боєкомплектом", – написав нардеп.

Фабер – член Бундестагу з 2017 року. Він зайняв посаду голови оборонного комітету 12 червня, змінивши Марі-Агнес Штрак-Ціммерман, яка була обрана до Європарламенту.

У своєму Facebook він повідомив про приїзд до України 15 червня. Після цього він відвідав цех з ремонту німецької техніки, зруйновані окупантами типографію та електростанцію у Харкові, місце, де модифікують дрони, у Краматорську.

Handelsblatt пише, що Фабер є "визнаним експертом у галузі оборони та затятим прихильником України". Під час війни він приїжджав до України вже чотири рази, зазначається у статті. Так само, як Штрак-Циммерман, Фабер неодноразово тиснув на федеральний уряд у питанні поставок зброї. На його думку, Україна повинна отримати все, що їй необхідно для оборони, включно із крилатими ракетами TAURUS, які не хоче поставляти канцлер Олаф Шольц.

Окупанти тиснуть на Покровському напрямку: Генштаб розповів, де саме концентрує зусилля ворог

середа, 26 червень 2024, 16:37

З початку доби російські окупанти найбільшу активність проявляють на Покровському і Лиманському напрямках. Загальна кількість бойових зіткнень на лінії фронту збільшилась до 50, передають Патріоти України. з посиланням на зведення Генштабу на 13:00. "...

"Поки замість тюрми п*дори будуть отримувати підвищення...": Морпіхи відверто розповіли про бойового генерала Содоля

середа, 26 червень 2024, 15:59

Бійці морської піхоти, які брали участь у боях на Кринках, розкритикували колишнього керівника морпіхів та екскомандувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля. Про це український військовий, який захотів залишитися анонімним, розповів LIGA.net, передають Пат...