Прибув із неоголошеним візитом до Києва: Зеленський зустрівся з головою МЗС Японії

У суботу, 9 вересня, з неоголошеним візитом до Києва прибув міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса. Це його перший візит до України після початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року. Під час пресконференції з міністром МЗС Японії, Дмитро Кулеба поінформував, що країни домовились про посилення українсько-японських відносин, передають Патріоти України.

"Ми також домовилися, що українсько-японські відносини повинні отримати системну основу. Для цього нам потрібно розробити кілька нових двосторонніх угод, а також створити додаткові механізми міжурядової взаємодії. Наші команди проведуть предметні консультації з цього приводу", - сказав Кулеба.

Крім того, обговорили, яким чином відбуватимуться переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки для України. За словами очільника МЗС України країни вже окреслили їхній попередній графік. Йошімаса додав, що докладе зусиль, аби перший раунд переговорів відбувся якнайшвидше.

"Ми також домовилися про конкретні кроки для залучення більшої кількості країн Азії до реалізації Формули миру президента Зеленського", - додав Кулеба.

Очільник українського МЗС вручив Хаяші Йошімасі орден "За заслуги" III ступеня на знак подяки йому особисто і японському уряду та всьому народу за допомогу Україні.

До цього очільник МЗС Японії зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським.

"Привітав в Україні міністра закордонних справ Японії Хаяші Йошімасу. Домовилися розпочати переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки в розвиток Декларації G7", - написав президент.

Він також подякував Японії за те, що вона залишається нашим ключовим партнером в Азії та підтримує Україну. Згодом у своєму зверненні Зеленський зауважив, що лідери говорили про відновлення та розвиток України, про енергетику, транспорт, розмінування, соціальну сферу, створення нових робочих місць.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...