"Прибирав камери, де проводилися жорстокі допити": 16-річний син голови Запорізької РДА розповів про російський полон

Неповнолітній син голови Запорізької райдержадміністрації Владислав Буряк розповів, що його майже 50 днів тримали в одиночній камері, він прибирав приміщення, де окупанти катували інших полонених. Про це повідомляє "Настоящее время", передають Патріоти України.

Він сказав, що окупанти не випускали його на вулицю. «Перші 48 днів я перебував у Василівському відділенні поліції, утримувався у слідчому ізоляторі в одиночній камері. Відповідно, ви самі знаєте, що таке одиночна камера. Це відсутність можливості нормально виходити на повітря, відсутність можливості поговорити», – розповів він.

Підліток розповів, що на зв'язок він міг виходити раз на десять днів. «Зв'язок був у мене разів на десять днів. Надвір я міг виходити 15-20 хвилин на день максимум. Перші два тижні я не міг помитися, а речі виправ тільки після трьох тижнів. У камері у мене туалет не працював. Мені доводилося за допомогою залізної миски набирати воду з крана та змивати», - зазначив він.

Владислав у полоні займався прибиранням приміщень, а також прибиранням приміщень, в яких проводилися допити. За його словами, окупанти «допитували» як цивільних, так і військових людей. «До інших полонених застосовувалися так звані тортури. Побиття, биття струмом тощо», - додав він.

Вони намагалися дізнатися, де знаходиться зброя, гранатомети, боєприпаси. «Застосовувалися, звісно, негуманні методи допитів. Я все це чудово бачив і чув», — згадує Владислав.

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...