Причетні до вбивств українців: Понад 80 російських олігархів поставляють продукцію для війни в Україні, - ЗМІ

Щонайменше 82 російські олігархи мають ділові зв'язки з російською армією або іншим чином сприяють підтримці війни в Україні, передають Патріоти України.

Як повідомляє видання LRT, за словами автора дослідження Катерини Резникової, його метою було з'ясувати, скільки людей зі списку найбагатших громадян Росії Forbes підтримують війну Росії проти України.

Як показало розслідування, російські олігархи роблять свій внесок у війну в Україні різним чином. Хтось виробляє компоненти для бомб, хтось – танки та літаки, а хтось надає різні послуги, серед яких зв'язок та страхування.

"Якщо говорити про статистику, то найбільший внесок робить мільярдер Михайло Шелков. Він є власником компанії "ВСМПО-Авісма". Ця компанія виробляє з'єднання титану. Найбільшими покупцями їх продукції були Boeing і Airbus. Вони постачали титан російської армії для виробництва бронетехніки та літаків", які зараз воюють в Україні", - йдеться у дослідженні.

На другому місці Юрій Ковальчук. Він уклав страхові контракти з армією у сумі 47 мільярдів рублів. На третьому місці Борис Ротенберг. Його компанія займалася будівництвом об'єктів, транспортуванням та монтажем обладнання.

Проти 80 з 82 олігархів запроваджено ті чи інші санкції. Але, як правило, йдеться про санкції з боку України. Наприклад, у країнах ЄС лише 31 олігарх із цього списку перебуває під економічними обмеженнями.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...