Причетні до виробництва вбивчих дронів для Росії: США ввели санкції проти п’яти китайських компаній

Сховатися за "широкою" іранською спиною не вийшло

Міністерство фінансів США застосувало санкції проти п’яти китайських компаній і однієї фізичної особи через продаж Ірану компонентів для безпілотних літальних апаратів.

Як йдеться в релізі відомства, мережа, що базується в Китаї, відповідає за продаж і доставку тисяч аерокосмічних компонентів, у тому числі компонентів, які можна використовувати для БПЛА, іранській авіаційній промисловій компанії (HESA), яка брала участь у виробництві моделі БПЛА Shahed-136.

«Іран безпосередньо причетний до жертв серед цивільного населення України внаслідок використання Росією іранських БПЛА в Україні, – заявив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Е. Нельсон. – Сполучені Штати продовжуватимуть націлюватися на глобальні іранські мережі закупівель, які постачають Росії смертоносні БПЛА для використання в її незаконній війні в Україні».

З вересня 2022 року Сполучені Штати застосували шість пакетів санкцій щодо фізичних та юридичних осіб, залучених до виробництва та передачі іранських БПЛА.

Українські військові повідомили про перше збиття іранського ударного БПЛА Shahed 136 у вересні минулого року на Харківщині. Відтоді російські війська активно використовують ці дрони під час масованих атак, що призводить до загибелі людей, руйнувань та пошкодження об'єктів критичної інфраструктури.

Армія РФ не визнавала використання іранських дронів, перейменовуючи їх на «Герань-1» та «Герань-2». Однак у жовтні 2022 року представник громадської ради при міністерстві оборони РФ проговорився про використання іранської зброї під час прямого ефіру на телеканалі. Пізніше Іран визнав, що постачав Росії безпілотники, але твердив, що робив це до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.


Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...