Причина до кумедного проста: У Генштабі ЗСУ розповіли, чому Шойгу і Герасимов ще на посадах і не під російським слідством

У Росії приблизно 30–40% генералів та офіцерів, які брали участь у плануванні повномасштабного вторгнення в Україну, усунули від виконання своїх обов'язків і вони перебувають під слідством. Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов розповів 11 серпня на брифінгу у медіацентрі "Україна", який транслювало в YouTube агентство "Укрінформ", передають Патріоти України.

"Тривають репресивні заходи щодо вищого та старшого офіцерського складу збройних сил Росії через провали стратегічних планів на українському напрямку", – додав він.

За даними, що є у Генштабі, міністр оборони РФ Сергій Шойгу і начальник генштабу РФ генерал Валерій Герасимов залишаються на посадах "виключно для запобігання дискредитації вищого військового керівництва".

Громов додав, що з урахуванням вибухів на аеродромах Саки у тимчасово окупованому Криму та Зябрівка (Білорусь) очікують на "нові кадрові рішення" щодо російського військового керівництва. Наприкінці березня на тлі повномасштабного вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося 24 лютого, російські ЗМІ звернули увагу, що Шойгу зник із публічного простору. На той час він не з'являвся на публіці протягом двох тижніів.

Радник глави МВС України Антон Геращенко повідомив, що, за його даними, у 66-річного Шойгу стався інфаркт "після жорсткого закиду з боку Путіна за повний провал вторгнення в Україну". Секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов, коментуючи зникнення російського міністра, припустив, що у РФ відбувається з'ясування, "хто зробив таку підставу", спрямувавши війська в Україну. Згодом Шойгу повернувся до публічного простору.

У середині травня радник глави Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що, за його інформацією, Герасимов формально залишається на своїй посаді, але його фактично усунули від неї. Британські видання повідомили, що західні розвідки не підтвердили цієї інформації. За їхніми даними, на той момент президент РФ Володимир Путін, як і раніше, тісно співпрацював із Герасимовим. "Ми вважаємо, що Путін і Герасимов беруть участь в ухваленні тактичних рішень на рівні, на який ми зазвичай очікуємо від полковника або бригадного генерала", – сказало військове джерело.

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...