Причина не в ситуації на полі бою: У Конгресі пояснили, що "гальмує" допомогу Україні

Ситуація на полі бою в Україні не впливає на підтримку Києва Вашингтоном. Суперечки серед американських політиків щодо узгодження фінансування на допомогу Україні мають іншу природу. Про це заявив у коментарі "Голосу Америки" конгресмен-демократ з Пенсільванії Брендан Бойл, передають Патріоти України.

За його словами, суперечки щодо нового пакету допомоги Києву обумовлені ситуацією всередині Республіканської партії.

"Я думаю, що ті з нас, хто абсолютно відданий цьому (допомозі Україні, – ред.), буде відданий, незалежно від того, що відбувається на полях битв, незалежно від того, чи були виконані завдання контрнаступу чи ні. Що стосується підтримки республіканців – це не про те, що відбувається на полі бою. Це про те, що відбувається всередині партії", – зазначив він.

На його думку, в Республіканській партії є три течії. Більше половини з її членів представляють першу течію. Це ті, хто прихильний традиційним принципам активної зовнішньої політики Республіканської партії і не бояться висловлювати свою позицію.

"Мітч Макконнелл є чудовим прикладом цієї традиційної Республіканської зовнішньої політики від Ейзенхауера до Рейгана і обох Бушів – національної оборони Америки з м'язами, яка пишається бути в НАТО, пишається трансатлантичним альянсом, що протистоїть спочатку радянській, а тепер – російській агресії", – навів приклад конгресмен-демократ.

Другою групою він назвав ізоляціоністів, серед яких, наприклад Марджорі Тейлор Грін. Вони активно виступають проти підтримки України. І хоча їх абсолютна меншість, їхній вплив зростає.

До останньої групи Бойл відніс республіканців, які поділяють ті ж принципи, що і перша група, але бояться, що підтримка України може коштувати їм поразки на наступних внутрішньопартійних виборах. До них конгресмен відніс і спікера Палати представників Майка Джонсона.

"Зокрема, один республіканець в Палаті представників розповів мені про досить болючу зустріч з виборцями, – а він в дуже республіканському окрузі – під час якої його весь час критикували за підтримку України", – зазначив Бойл.

Конгресмен наголосив, що подальша підтримка України залежить якраз від представників цієї групи. А ось на ставлення до України виборців-республіканців здебільшого впливають антиукраїнські заяви колишнього президента Дональда Трампа, а також відомого ведучого Такера Карлсона, якого не раз викривали в підіграванні Кремлю в тому, що стосувалося висвітлення війни в Україні.

"Найбільший виклик сьогодні полягає в тому, що колишній президент Дональд Трамп і деякі праві ЗМІ в США чинять тиск на республіканців в Конгресі, щоб вони голосували проти фінансування України. Ось від чого найбільша затримка", – резюмував Брендан Бойл.

"Офіційні речники декларують...": Ворог все кинув на захоплення Покровська, треба протриматися до кінця вересня, - Селезньов

субота, 31 серпень 2024, 23:55

Військовий експерт Владислав Селезньов розповів, що ворог зараз кинув усі наявні у нього ресурси для окупації Покровська — найзахіднішого міста на території Донецької області, передають Патріоти України. «Наскільки це реально зробити? 7 серпня цього ро...

План "Потужні потуги"

субота, 31 серпень 2024, 22:04

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...