"Причина цілком очевидна": Зеленський вперше прокоментував зрив "Рамштайну" (відео)

Президент України Володимир Зеленський відреагував на перенесення засідання контактної групи з питань оборони України в форматі «Рамштайн». Очільник України прокоментував зрив «Рамштайну» під час пресконференції за підсумками третього саміту «Україна – Південно-Східна Європа» та двосторонніх переговорів із премʼєр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, передають Патріоти України.

«Причина цілком очевидна – удар стихії по Америці, який потребує максимальної уваги президента Байдена до внутрішньої ситуації. Будь-який лідер в аналогічних обставинах залишився б у своїй країні», – розповів Зеленський.

Президент наголосив, що очікує на зустріч у форматі «Рамштайн» на рівні лідерів з найближчим часом. Як відомо, засідання контактної групи з питань оборони України форматі в «Рамштайн», що було заплановане у Німеччині на 12 жовтня, переноситься.

Так, нову дату засідання буде оголошено згодом. Раніше речниця Пентагону наголосила, що засідання Контактної групи з питань оборони України можуть відтермінувати. Вона також припустила, що з урахуванням обставин засідання у форматі «Рамштайн» може бути відкладено та об'єднано з нарадою міністрів оборони НАТО, запланованою на 17-18 жовтня.

У Путіна буде істерика? В Ердогана зробили заяву про повернення окупованих територій України і згадали Крим

середа, 9 жовтень 2024, 22:55

Туреччина підтримує територіальну цілісність та суверенітет України, а також - повернення окупованих територій та анексований Крим. Про це заявив головний радник президента Туреччини Ялчин Топчу під час зустрічі з заступником голови Меджлісу кримськота...

Формується так званий "експедиційний корпус": Скільки солдат КНДР може направити на війну проти України

середа, 9 жовтень 2024, 22:40

Корейська Народно-Демократична Республіка, ймовірно, може відправити своїх військових до України. Вони будуть допомагати військовим Російської Федерації, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express. За даними видання, ймовірно, Північна ...