Причина вас дуже здивує: У російських школах викладатимуть... лапту

У російському Міністерстві освіти вирішили запровадити навчальний курс із гри лапту – народну забаву із м’ячем та битками. Ця гра, на думку російських освітян, повинна допомогти підготувати юнаків до військової служби. Про це повідомляє Telegram-канал "Сирена" з посиланням на Міносвіти РФ, передають Патріоти України.

Новий навчальний курс в російських школах розрахований на учнів від 1 до 11 класу. Вчитися грати в російську народну гру будуть на уроках фізкультури та в рамках позаурочної діяльності.

Голова Федерації російської лапти Сергій Фокін мотивував впровадження лапти до шкільної програми тим, що це дасть змогу готувати учнів до здачі норм ВФСК ГТО ("готов к труду и обороне") та підготовки юнаків до служби у війську.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...