Причину не говорять: Україна не отримала понад 35 млн доларів військової допомоги США

Члени Конгресу США поінформовані про ситуацію, що склалася, і вимагають від Міноборони пояснень.

Україна не отримала понад 35 мільйонів доларів із загального обсягу американської військової допомоги, виділення якої раніше припинялося президентом США Дональдом Трампом. Про це повідомляє газета Los Angeles Times з посиланням на документи, які опинилися у розпорядженні газети про витрати Пентагону, передають Патріоти України.

Повідомляється, що ці кошти мали піти на придбання озброєнь, включаючи гранатомети, на засоби зв'язку, а також на оснащення бойових кораблів ВМС України. Видання пише, що члени Конгресу США поінформовані про ситуацію, що склалася, і вимагають від Міноборони пояснень, чому частина цих грошей не дійшла до України, хоча фінансовий рік у США завершився 30 вересня.

Прессекретар Пентагону Карла Глісон підтвердила газеті, що Україні ще треба перевести 36 млн доларів. При цьому підполковник відмовилася назвати причину, по якій кошти досі не були відправлені в Київ. Вона лише зазначила, що Україна отримає ці гроші "протягом наступних кількох тижнів".

Нагадаємо, що Генеральний інспектор Міністерства оборони США Гленн Файн відмовився розслідувати причини затримки виділення Вашингтоном військової допомоги Україні.

Також заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент і повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час надавання показів у справі про імпічмент Дональду Трампу у Конгресі США заявили, що військова допомога Україні залежала від розслідування проти Хантера Байдена.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...