Придбає ракети AMRAAM: Угорщина підписала зі США найбільшу військову угоду в історії

Сума угоди була названа в розмірі 850 млн євро, що значно перевищує озвучену на початку травня цифру у 230 млн доларів.

Угорщина підписала зі США найбільшу військову угоду в історії з купівлі засобів протиповітряної оборони. Про це повідомляє DW, передають Патріоти України.

Мова йде про придбання американських ракет для зенітного ракетного комплексу норвезького виробництва. Офіційний Будапешт придбає американські ракети AMRAAM в компанії Raytheon до зенітного ракетного комплексу NASAMS. Сума угоди була названа в розмірі 850 млн євро, що значно перевищує озвучену на початку травня цифру у 230 млн доларів.

Тоді мова йшла про 60 ракет AIM-120 C-7/C-8 AMRAAMER і 2 запасні секції системи наведення до цього типу ракет, а також 4 тренувальних ракети типу AMRAAMER. Відповідні ракети від США необхідні Угорщині в рамках закупівлі системи ППО NASAMS.

В вересні 2019 року стало відомо про те, що норвезька компанія Kongsberg готова запропонувати Будапешту саме систему NASAMS для яких потрібно 180 аналогічних ракет. Розробка системи ППО NASAMS була завершена в 1998 році.

Одна батарея такої системи ППО складається із 12 пускових установок (по 6 ракет кожна), 8 радарів типу AN/MPQ-64 Sentinel, оптико-електронного комплексу наведення,центру управління вогнем. Використання ракети «повітря-повітря» AIM-120C-7/C-8 AMRAAMER в якості перехоплювача дозволяє збільшити радіус дії системи ППО NASAMS до 40 км.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...