Придивляємось на вірогідне поповнення ВМСУ: Британія вивела з експлуатації королівських ВМС потенційний тральщик для України

Мінний тральщик HMS Blyth класу Sandown Королівського Флоту Великобританії. Фото: Twitter/Navy Lookout

Navy Lookout у Twitter повідомляє, що тральщик-шукач мін HMS Blyth класу Sandown Королівського ВМФ Великої Британії незабаром завершить експлуатацію у складі флоту Її Величності. Можливо, це буде перший із британських тральщиків, який передадуть Україні, зазначають Патріоти України. Судно спустили на воду 4 липня 2000 року, ввели в експлуатацію 28 лютого 2001 року. За час своєї служби тральщик пройшов 76,500 миль.

Військово-морські сили Збройних сил України мають отримають два тральщики-шукачі мін класу Sandown. Їх передадуть зі складу Королівського Військово-морського флоту Великої Британії.

Як повідомлялося, кораблі надійдуть до складу національного флоту після «повної їх ревізії, ремонту, модернізації, додаткового оснащення та відповідної підготовки особового складу ВМС ЗС України».

Мінний тральщик класу Sandown Королівського Флоту Великобританії

Про це домовилися оборонні відомства двох країн 21 червня 2021 року.

Домовленість зафіксували у Меморандумі про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та Військово-Морськими Силами України. Його підписали в Одесі на борту корабля Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії «Дефендер».

Тральщики-шукачі мін класу Sandown стоять на озброєнні Великої Британії (9), Естонії (3) та Саудівської Аравії (3). Перший корабель було введено до експлуатації в 1989 році. Всі кораблі класу Sandown планується вивести зі складу британського флоту протягом 2020-их років.

Корпус зроблений з армованого скловолокна. Кораблі не мають обладнання для тралення мін. Єдина функція – пошук та знищення мін за допомогою дистанційно керованих пошукових апаратів. Другорядна функція – патрульний корабель.

Мінний тральщик HMS Penzance. Фото: ВМФ Великої Британії

Короткі технічні характеристики кораблів:

Водотоннажність: 450 тонн (повна)
Довжина: 52,6 метрів
Ширина: 10,5 метрів
Осадка: 2,4 метрів
Швидкість:
• до 13 вузлів на дизельній силовій усновці
• до 6,5 вузлів на електричній
Екіпаж: 34 осіб
Озброєння: 30-мм бойовий модуль та три кулемета калібром 12,7 мм
Спеціальне обладнання: автоматизована система управління протимінними діями Atlas Elektronik IMCMS

Фінансування проєкту заплановано з кредитних коштів наданих Об’єднаним Королівством на розвиток Військово-Морських Сил ЗС України.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...